Industrie

De juiste bedrijfsvloer is een keuze die men bewust dient te maken. Van de Lindeloof Betonwerken kan u helpen de juiste keuze te maken die aansluit bij de huidige wet- en regelgeving.

Welke activiteiten gaat u op de vloer uitvoeren?

Bij het kiezen van de juiste vloer dient u zich eerst af te vragen wat u op deze vloer gaat doen. Waar moet de vloer tegen kunnen en aan welke eisen moet deze voldoen? Hoe groot is de ruimte en zijn er speciale voorzieningen nodig bijvoorbeeld voor afwatering.

De basis

De basis is een goede ondervloer waarna er een dekvloer of toplaag wordt aangebracht. Een bedrijfsvloer bestaat altijd uit een gietvloer van cement. Alle oneffenheden worden uitgevlakt en de vloer is mooi egaal.

De afwerking

Afhankelijk van het gebruik van de vloer moet deze aan bepaalde eisen voldoen. Hierbij kan tegenwoordig ook de uitstraling van een vloer aan een specifieke ruimte worden aangepast.

Enkele eigenschappen kunnen zijn;

Vloeistofdichte vloer

Voor bedrijven die met chemische stoffen of vervuilende vloeistoffen zoals benzine en olie werken, kan een vloeistofdichte vloer een vereiste zijn. Denk hierbij aan autobedrijven, wasstraten, werkplaatsen of bedrijven die gelet op de aard van de productie een vloeistofdichte vloer moeten hebben.

Geluiddempende vloer

In sommige industrieën en ook in sommige grote ruimtes kan het wenselijk zijn dat de vloer geluiddempende eigenschappen moet bevatten. Dit zijn bevoordeeld lesgebouwen of kantoren.

HACCP vloer

Indien een bedrijfsvloer aan HACCP normen moet voldoen dan moet deze makkelijk schoon te maken of te desinfecteren zijn, slijtvast en vloeistofdicht zijn. Dit komt vaak voor in bij voedselverwerkingsindustrie, ziekenhuizen en horeca.

Antislip vloer

Vloeren die niet glad mogen zijn, of dit niet mogen worden in combinatie met water of andere vloeistoffen, worden ook wel antislip vloer genoemd. In kinderdagverblijven, crèches maar ook in de industrie en horeca zijn dit soort vloeren wenselijk.

Welk type bedrijfsvloeren?

Van de Lindeloof Betonwerken legt diverse soorten betonvloeren in allerlei kleuren, maten en voor diverse toepassingen. Voor een vakkundig advies belt u ons gewoon op 06 51 78 37 69.


« Terug naar overzicht

Op zoek naar een oplossing voor uw bedrijf?

neem contact met ons op via info@avdlindeloof.nl of bel vrijblijvend +31 (0)6 51 78 37 69

Meer ยป